Hej då tandläckarskräck! 

Igår var jag hos tandläkaren, något jag alltid drar mig för att göra. Jag har aldrig riktigt förstått vad som påverkar min rädsla, men det spelar ingen roll nu, för läs noga. Jag tror att jag äntligen kommit över den rädslan! Dessutom har jag också förstått att det är belysningen som alltid känts som en strålkastare i ansiktet som varit boven. Äntligen. 

Jag kom fram till detta under mitt tandläkarbesök då det första jag reagerade på när jag satte mig i stolen var just belysningen. Jag kände inte alls samma starka strålkastarbelysning som tidigare utan ett mer behagligt ljus som kändes anpassat till dagsljuset. Det gav mig ett lugn istället för en ljuschock. 

Eftersom detta var en helt ny känsla i sammanhanget var jag tvungen att fråga min tandläkare om belysningen. Kanske en annorlunda fråga, men jag var tydligen inte ensam. 

Det visade sig att tandläkarkliniken jag går till nyligen har bytt ut sina ljuskällor till en belysningen som sägs vara mer designad för ögonen, det kallades tandläkarbelysning. Den ska också bidra till ökad komfort hos de som arbetar i synkrävande miljöer men också för den som blir undersökt. 

För er som inte är rädda förstår jag att detta kanske inte är något ni reagerar över, men tänk på belysningen nästa gång ni är hos tandläkaren och se om ni känner någon skillnad. 

Låt mig gärna veta om er upplevelse. 

Allt gott!